TrackIt Ambulante EEG en Polygrafie

Trackit2 is een nieuwe ambulante recorder, waar grondig over is nagedacht, met toepassingen voor EEG, Slaap (Polygrafie) en Epilepsie.

Klein en compact
TrackIt is verreweg de kleinste ambulante EEG recorder op de markt. TrackIt kan onopvallend gedragen worden voor ambulant EEG opnames. Voor de patiënt maakt dit de acceptatie van de recorder makkelijker. Grootte is belangrijk! De unit meet slechts 10×7.5×3.5 cm (zonder batterij compartiment). Het gewicht, inclusief schijf en batterijen is minder dan 500 gram!

Flexibele ingangen
Flexibele inputs met 4 hoog-niveau DC, 8 bipolaire polygrafie en 24 mono-polaire EEG kanalen zorgen ervoor dat een groot bereik aan toepassingen afgedekt kan worden. Ook een Nonin XPOD Pulse Oximeter met SaO2 en Pulse wave kan aangesloten worden.

Flexibiliteit bij data en opname
Trackit’s unieke ontwerp zorgt ervoor dat het systeem geconfigureerd kan worden als een ambulante recorder met lokale dataopslag, als headbox met seriële communicatie naar een host computer of als een telemetrie opnemer met behulp van een bluetooth adapter.

Robuust ontwerp
Trackit is gemaakt uit 100% aluminium, wat zorgt voor een maximale bescherming tegen storing door RF signalen.

Groot bereik aan sampling-rates
Sampling rates van 1-256 Hz met onafhankelijke sampling op bepaalde kanalen (Polygrafie en AUX) zorgt ervoor dat de Trackit op de toepassing afgestemd kan worden, met name wanneer men patiënten met slaap storingen wil observeren. 512 Hz sampling rate is beschikbaar op bepaalde kanalen voor toepassingen bij slaapstudies (EMG).

Integriteit van het signaal
Het gebruik van een speciale afgeschermde patiënt-connector zorgt ervoor dat Trackit thuis is in de onvriendelijkste omstandigheden. Twee verschillende patiënt connectoren zijn beschikbaar. De ene klikt direct op de Trackit, de andere is met een kabel met de Trackit verbonden.

Veilige dataopslag
De data wordt opgeslagen op een CF kaart in de recorder. Voor het uitlezen van de data haalt u eenvoudig de kaart eruit en schuift hem in de lezer van uw PC.

Lange levensduur batterijen
Het lage stroomgebruik zorgt ervoor dat de Trackit slechts 1 tot 3 9 Volt PP3 batterijen (wegwerp) gebruikt voor opnames langer dan 48 uur, afhankelijk van het aantal kanalen dat gebruikt wordt. Verschillende batterijhouders zijn beschikbaar, voor 1 of voor 3 PP3 Batterijen, maar ook een batterijhouder voor een oplaadbare batterij is beschikbaar (Canon BP511)

24-uurs opnames
Trackit is vanaf het begin af aan ontworpen als langtijd recorder. Opnames tot 96-uur zijn mogelijk bij gebruik van 3 PP3 Li batterijen en een 3 GB CF card, met 21 kanalen op 200 Hz zonder dat batterij of kaart verwisseld hoeft te worden. Overigens is het mogelijk om TIJDENS DE OPNAME zowel de datakaart als batterij te verwisselen zonder dataverlies.

Open data formaat
Trackit schrijft en zendt de data direct weg in European Data Format (EDF). Daardoor is de data compatibel met vele commercieel verkrijgbare software pakketten, waaronder de meeste populaire EEG en Slaap analyse software op de markt.

Makkelijke bediening en configuratie
Voor de ontwerpers van Trackit stond steeds gebruikersvriendelijkheid voorop. Een eenvoudige user-interface met een LCD display stelt de gebruiker (technicus of patiënt) in staat parameters zoals tijd, batterij en disk gebruik, te bewaken. Een Microsoft Windows SETUP programma maakt het mogelijk parameters te configureren en in de Trackit te laden, of opnames te maken terwijl de Trackit aan de computer aangesloten is. Overigens is het ook mogelijk om de Trackit te configureren via een Pocket PC 2003 waarop Windows CE draait.

Eenvoudige annotatie van patient-events
Een event-knop is beschikbaar voor de patiënt om gebeurtenissen van belang tijdens de opname met datum en tijd te markeren. Hierdoor is een snellere data-reductie en review achteraf mogelijk.

Impedantie en Calibratie ingebouwd
Een ingebouwde impedantie controle en calibratie betekent dat geen extra hardware nodig is om het apparaat gereed te maken. Het is ook mogelijk om de impedanties op te vragen tijdens een opname.

Draadloos & Headbox Modus & Video
De Track-It heeft nu ook de mogelijkheid om via Bluetooth draadloos gegevens over te sturen. Bovendien kan de Track-It gebruikt worden als EEG headbox waarbij de gegevens direct op de PC weggeschreven worden (al dan niet via Bleutooth). Bovendien kunt u ook gesynchroniseerde video opnamen toevoegen. Dit kan bij gebruik van de TrackIt als EEG Headbox, maar ook ambulant. De video opnamen vinden op de PC plaats. Via Bluetooth wordt, indien de patient binnen bereik is, synchronisatiegegevens voor de synchronisatie van het video en EEG signaal uitgewisseld.

Specificaties