Neuroconn Thera Prax

De Thera Prax is verkrijgbaar in 2 verschillende modellen:

  • Thera Prax; een 12 kanaals 12 DC-EEG en Biofeedback systeem, met patientdatase, frequentie-analyser en mapping.
  • Thera Prax Plus; 21 DC-EEG kanalen voor standaard EEG afleiding en neurofeedback, inclusief QEEG (Neuroguide)

De Thera Prax kan worden gebruikt voor EEG- en neurofeedback bij de behandeling van ADHD en epilepsie binnen gedragstherapie, maar ook voor biofeedback om je zelfvertrouwen te verbeteren in gevallen van depressie en angst. Bovendien is het mogelijk om betrouwbaar multikanaals EEG, ECG en EMG signalen op te nemen en aux bio-signalen om psychofysiologische correlaties te beschrijven tijdens bijvoorbeeld een stressvolle situatie. Om de voortgang van de behandeling afzonderlijk regelen kunnen cognitief opgewekte potentialen worden opgenomen.

Neurofeedback & Biofeedback

Neurofeedback therapie heeft zijn nut al bewezen bij Epilepsie patiënten. Dit is bewezen door klinische studies van de groep van Professor Birnbaumer in Tübingen (Duitsland). Hij constateerde dat voor een epileptische aanval de zogenaamde slow cortical potentials (SCP – langzame corticale potentialen) negatiever worden. Met behulp van een Neurofeedback systeem kan met patiënten trainen deze negatieve verschuiving tegen te gaan, en daarmee de aanval te voorkomen.

Deze langzame potentialen lijken ook een rol te spelen bij andere aandoeningen zoals Migraine en spanningshoofdpijnen, Hyperactiviteit (ADHD / ADD), concentratiestoringen, slaapstoornissen, oorsuizen en bij stress management. Ook hier kan een Neurofeedback systeem verbeteringen in de situatie brengen.

Het unieke aan dit systeem is dat het één van de weinige echte DC systemen is, en dus JUIST voor die langzame potentialen geschikt is. Vanzelfsprekend kunt u ook frequentie feedback doen, en ook biofeedback is mogelijk. Diverse sensoren (bijvoorbeeld huidgeleiding (GSR), ademhaling, temperatuur, pulse) kunnen aangesloten en gebruikt worden. (zie ook verderop)