BiosignalsPlux

De BiosignalsPlux is een draadloze toolkit die speciaal is ontworpen voor onderzoekers om betrouwbare, high definition biosignaalgegevens te verzamelen en analyseren. Het biedt verschillende research kits met draadloze real-time biosignaal-acquisitie units, inclusief multimodale sensoren en software voor opname, visualisatie en data-analyse.

De toolkits maken gebruik van een 4 of 8-kanaals apparaat (de hub) dat alle signalen van de sensoren en accessoires verzamelt, digitaliseert en via Bluetooth naar de computer verzendt, waar ze in real-time worden opgenomen en gevisualiseerd. De kanalen ondersteunen een resolutie tot 16 bits en een samplingfrequentie van 3000 Hz per kanaal. Dit betekent dat er maximaal 8 kanalen zijn die elk 3000 samples van 16 bits per seconde kunnen vastleggen.

Naast deze functionaliteiten heeft het systeem ook nog andere kenmerken:

  • Ontworpen voor geavanceerd biosignaalonderzoek.
  • Acquisitie van medische kwaliteit ruwe gegevens.
  • Geschikt voor gebruik zowel in als buiten het laboratorium.
  • Sensor automatische detectie.
  • Bluetooth-streaming mogelijkheid voor online acquisities.
  • Interne geheugenopslag voor offline acquisities.

De Biosignalsplux toolkit heeft diverse toepassingen in onder andere levenswetenschappen, biomedisch onderzoek, mens-computer-interactie, sportwetenschappen, robotica, cybernetica, biomechanica, ergonomie en revalidatiewetenschappen. Voor een volledig overzicht van alle beschikbare kits, wearables en sensoren wordt verwezen naar de website van BiosignalsPlux.