Tobii Pro Spectrum

Tobii Pro Spectrum is een geavanceerd oogvolgsysteem dat gebruikt wordt in onderzoek en wetenschappelijke studies. Met dit systeem kun je gedetailleerde oogbewegingen van proefpersonen volgen en analyseren, om zo inzicht te krijgen in waar ze naar kijken en hoe ze visuele informatie verwerken.

Hier is een lijst met specificaties van de Tobii Pro Spectrum:

  1. Eye tracking-resolutie: Het systeem heeft een hoge resolutie van 5120 Hz, waardoor oogbewegingen zeer nauwkeurig kunnen worden vastgelegd.

  2. Groot kalibratiebereik: Het systeem kan worden gekalibreerd voor verschillende proefpersonen, met ondersteuning voor een breed bereik aan gezichtsvormen en brildragers.

  3. Real-time analyse: Met de ingebouwde Tobii Pro Lab-software kun je real-time oogbewegingsgegevens analyseren terwijl een proefpersoon naar stimuli kijkt.

  4. Mobiel en flexibel: De Tobii Pro Spectrum is een draagbaar systeem dat gemakkelijk te installeren en te verplaatsen is. Hierdoor kun je oogtrackingstudies uitvoeren op verschillende locaties.

  5. Groot kijkbereik: Het systeem kan een breed scala aan oogbewegingen vastleggen, van fixaties (blikken naar een specifiek punt) tot saccades (snelle oogbewegingen tussen punten).

  6. Nauwkeurig en betrouwbaar: Dankzij de geavanceerde technologie van Tobii Pro Spectrum worden oogbewegingen met grote precisie gemeten, wat resulteert in betrouwbare gegevens.

  7. Integratie met andere tools: Het systeem kan worden geïntegreerd met andere onderzoeks- en analysetools, zoals biometrische sensoren of EEG-systemen, om een ​​meer uitgebreide dataset te verkrijgen.

  8. Ondersteuning voor verschillende onderzoekstoepassingen: Tobii Pro Spectrum kan worden gebruikt voor uiteenlopende onderzoekstoepassingen, waaronder psychologie, marketingonderzoek, usability testing en neurowetenschappen.

Dit zijn slechts enkele van de specificaties van de Tobii Pro Spectrum. Het systeem is ontworpen voor precisie, flexibiliteit en betrouwbaarheid bij het vastleggen en analyseren van oogbewegingen voor onderzoeksdoeleinden.